Mooie voordelen van waxen

Er was eens… Er zijn heel wat fabeltjes en sprookjes over waxen. “Waxen doet toch ongelofelijk pijn” of  “van waxen krijg je toch juist dikke donkere haartjes?” of “Waxen is  écht niet geschikt voor mijn overgevoelige huid”  en “Van waxen krijg ik toch veel meer haar?”. Ik krijg regelmatig vragen van dames die wat sceptisch tegenover waxen staan door de verzonnen mytes en horrorverhalen over waxen. Waxen heeft juist prachtige voordelen. Lees maar…

Voordeel 1 Een zijdezachte huid
Zeer waarschijnlijk wil elke vrouw een zijdezachte, gladde huid. Dit kan! Tijdens je wax-behandeling worden je haartjes inclusief de haarwortel volledig verwijderd. Daarnaast verwijderd de wax op zachte wijze alle doe huidcellen, zodat je huid super zacht wordt. De speciale LYCON Precision wax is samengesteld dat je huid daarna perfect glad is en zijdezacht aanvoelt.

Voordeel 2 Geen stoppels
Na het waxen met LYCON Precision Wax blijven je haartjes tussen de 3 en 6 weken weg. Door regelmatig te waxen worden de haartjes steeds dunner en zachter.  Als je scheert of ontharingscrèmes gebruikt, kun je vaak een dag later al stoppels krijgen. Dit komt omdat je de haartjes als het waren “afstompt” (door het scheermes of de chemische reactie van de ontharing crème) en een stuk van het haar blijft zitten en een stoppel wordt. Dit veroorzaakt ook dat je haartjes worden dikker en donkerder worden. Met waxen heb je dus geen last meer van stoppels. Dames die na jarenlang scheren of door  gebruik van de onharingscrèmes hebben vaak hele stugge haartjes gekregen. Dan is het advies om met een wax-kuur te starten, je zult versteld staan dat je haartjes dunner en zachter gaan worden en je steeds minder tot geen stoppels meer zult hebben.

Soft queen

Voordeel 3 Geen huidirritaties
Alle LYCON waxen hebben een unieke samenstelling en zijn ontwikkeld voor de meest gevoelige huid. Ook voor dames die een zeer gevoelige huid hebben kunnen dus gewaxt worden. De LYCON wax op basis van natuurlijke harssoorten zijn gecombineerd met bijenwas. Puur natuur! Ik geloof dat de natuur ons alles geeft wat wij nodig hebben. Van ontharen (door de wax) tot het verzorgen van de huid (bijenwas en etherische oliën).

Voordeel 4 Minder haargroei
Elke keer, tijdens je wax-behandeling, worden je haartjes met wortel en al eruit getrokken. De haar moet dus weer “opnieuw” gaan groeien. Hoe vaker en regelmatiger je, je laat waxen, hoe langer je haarvrij bent. Dit heeft te maken met de verschillende groeifases waarin je haartjes verkeren. Als waxspecialist kan ik aan de haartjes zien in welke fase de haartjes verkeren, dit is te zien als de haartjes verwijderd zijn. Na Binnenkort zal ik een blog  schrijven over de haargroeicyclus en het haarfijn uitleggen. Je kunt nooit meer haar krijgen, omdat er vanaf de geboorte is vastgesteld hoeveel haarfollikels (zakjes waar de haar en wortel uitgroeit) je hebt.

waxlady spa essentials

Voordeel 5 Waxen vanaf 2 mm haarlengte met LYCON wax
Vaak denken dames dat hun haartjes “lang genoeg” moeten zijn. De LYCON wax kan al bij een haarlengte van 2mm gewaxt worden. Als je haartjes te lang zijn, kan je wax-behandeling gevoeliger worden. Dus geen lange haartjes meer, waxen maar!

Voordeel 6 Vrijwel pijnloos
Door de juiste techniek, ervaring van de waxspecialist en waxproducten is waxen vrijwel pijnloos. Ik heb ruim tien jaar ervaring en volg daarnaast regelmatig trainingen en workshops bij mijn distribiteur Smooth & Co waar ik de nieuwste technieken en informatie krijg om jou de beste wax-behandeling te kunnen bieden. De intieme zone is de gevoeligste plek, een Brazilian wax is vaak gevoeliger dan de bovenlip waxen. Maar ik heb dames die de Brazilian Wax prettiger vinden dan het waxen de bovenlip. We zijn allemaal unieke dames waarvan de pijngrens ook weer anders is. Na je wax-behandeling voel je je “the smooth queen” en denk je verder nergens anders meer aan.

Rose

Voordeel 7 Natuurlijk
Waxen is de meest effectiefste, de oudste én natuurlijkste methode van ontharen. Ik vind het erg belangrijk om dichtbij de natuur te blijven, en wax is een natuurlijk product.  Omdat ik naast waxspecialist ook schoonheidsspecialist ben, vind ik het ook belangrijk dat de huid tijdens en na het waxen optimaal verzorgd wordt. De belangrijkste ingrediënten van LYCON wax zijn: Hars van pijnbomen, plantaardige olie, zoete amandel olie en essentiële oliën. Omdat de waxen zo mild zijn kunnen ze meerdere keren op de huid gebruikt worden, terwijl je huid intact blijft.

Voordeel 8  Hygiënisch
Haar is nuttig, maar ethische en hygiënisch gezien kun je het beter verwijderen. Je voelt je na het waxen schoner, mooier en super “smooth”. Bacteriën krijgen minder kans zich nestelen in je haartjes en verder is het ethische gedeelte persoonlijk. Ook tijdens je wax behandeling wordt er hygiënisch gewerkt, via de “one-dip” methode. De houten spatel wordt maar één keer in de wax gedompeld en vervolgens na het aanbrengen van de wax direct in de afvalbak gedeponeerd. De waxverwarmers worden na gebruik schoongemaakt en op de hoogste stand gezet en schoongebrand, waardoor de bacteriën geen kans krijgen. Mooi schoon!

waxen voordeel sprookje sneeuuwVoel je “The Smooth Queen” Het verhaal van de wax
Samengevat is waxen dus een natuurlijke manier van ontharen. Je huid wordt zijdezacht, zonder stoppels en huidirritaties. De haartjes worden dunner, zachter en na regelmatig en consequent waxen wordt je haargroei steeds minder. Je kunt geen meer haar krijgen, dit is echt een fabeltje. Jarenlange bezoekjes aan de kapper leveren je ook geen volle bos hoofdhaar. Waxen kan wat gevoelig zijn, maar dit hangt geheel af van wie het doet en wie de waxbehandeling ondergaat. Het is het in ieder geval waard. Wie wil nu niet een super zachte huid zonder haar? Klinkt als een sprookje maar het is echt waar.

 

 Een zachte huid zonder haartjes is geen sprookje. Haar verdwijnt als sneeuw voor de zon.