Training Brazilian Wax Level II

Op het gebied van waxen is er de afgelopen jaren veel veranderd. Ruim twaalf jaar geleden stond waxen bekend als iets pijnlijks, waren er in die tijd weinig salons gespecialiseerd in waxen en was de werkwijze van waxen elke keer weer een uitdaging. Daarnaast vond ik de kwaliteit van de wax van vroeger,ten opzicht van nu, onder de maat. Al vanaf het begin van mijn carrière begon ik naast de benen, oksels etc. met het waxen van de bikinilijn en brazilian wax. Door de jaren heen ontwikkelde ik mijn eigen techniek, maar als schoonheidsspecialist vind ik het zeer belangrijk om te blijven innoveren en verbeteren.  Vorige week behaalde ik mijn certificaat voor Brazilian Wax Level II bij Smooth an Co, de distributeur van Lycon precision waxing. Ik ben weer up tot date!

Enthousiast, naar wat de dag mij zou gaan brengen, reed ik vorige week dinsdag 5 juli richting Eemnes, waar het bedrijf Smooth & Co gevestigd is. Het ligt centraal in Nederland aan de A1 vlakbij Baarn en Amersfoort en is makkelijk te vinden. Mijn model en ik werden hartelijk verwelkomt door het team van Smooth & Co. De dames die er werken hebben, net als ik, passie voor hun vak en dat merk je in alles. Na een vers kopje thee liep ik samen met mijn model naar de trainingsruimte. Een sfeervolle, lichte ruimte, die rust en wellness uitstraalt. Ik vind de werkomgeving erg belangrijk, zowel voor mijn klant (in dit geval mijn model) als voor mijzelf. Mijn ervaring is dat ik makkelijker, praktischer en relaxter werk in een rustige ruimte. Bij de Brazilian Wax is het van belang dat de klant zich op haar gemak voelt, dan is de wax-behandeling een meer aangename ervaring.  Naast een rustgevende sfeer is hygiëne een pré. De trainingsruimte is erg schoon, dit is ook erg belangrijk voor, tijdens en na de wax-behandeling.

salon smooth and co

Sfeervolle ruimte voor optimaal resultaat

Waxen met geur én kleur
De waxen van LYCON bevatten een selectie van de beste en natuurlijkste ingrediënten. Naast het feit dat de wax de huid zijdezacht maakt, verzorgt de wax de huid. De wax is zo zacht en kan zelfs tot zes keer opnieuw worden aangebracht, zonder dat de huid rood of geïrriteerd wordt. De Lycon wax is uitstekend voor de meest gevoelige huid en de beste keuze voor de perfecte Brazilian Wax. De favotiete geuren en kleuren van Waxlady zijn momenteel de Vanille Hot Wax, de Rosette Hot wax en de Dessert Rose Lycojet. Er zijn nog veel mee geuren wax, met een unieke geursensatie en perfecte werking. Een haarvrije én gladde, verzorgende huid.

training brazilian wax 2

Welke smaak kies jij? Romig Vanille of juist heerlijk geurende rozen?

Mooie tips
Al heb ik jarenlang ervaring als “wax-ster”, er valt altijd weer wat nieuws te leren en te ontdekken. Tijdens de voorbereidingen kreeg ik al praktische aanwijzingen aangereikt die zelfs voor mij nieuw waren. Ik pas deze mooie tips nu gelijk toe in de salon Waxlady.

pre waxing treatment

Voor het waxen een verfrissingsdoekje geeft jouw al een verfrissend gevoel vóór je waxbehandeling.

De Brazilian Wax training Level II
Na de voorbehandeling startte ik met het waxen van de bikinilijn. Ik kreeg ook ergonomisch advies van de trainsters. Veel specialisten krijgen last van rugklachten door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding. Door het advies werd ik me er weer van  bewust van dat ik nog wel eens verkeerd sta. Ik hoop nog jarenlang mijn werk te kunnen uitoefenen. Na het waxen van de bikinilijn zette ik de wax-behandleing voort met de Brazilian Wax. Ook tijdens deze training leerde ik weer nieuwe technieken waardoor de wax-behandeling nog minder gevoelig wordt.

brazilian wax

Vanwege de integriteit, een foto van de benen waxen i.p.v. de Brazilian Wax.

Mijn Wax certificaat
Aan het einde van de dag mocht ik mijn certificaat in ontvangst nemen.  De training is een verrijking voor de salon. Ik geloof in ontwikkeling van mijzelf, omdat ik op deze manier het beste kan blijven bieden aan mijn klanten. Ik wil de trainster bedanken voor de praktische manier van trainen. Het is erg fijn dat er bedrijven zijn zoals Smooth & Co, die meedenken met persoonlijke ontwikkeling, ondersteuning en meedenken zodat mijn bedrijf de kwaliteit kan blijven bieden, die mijn klanten nodig hebben.

certificaat1

Trainster Helen, van Smooth & Co overhandigt mij, de waxlady het nieuwe certificaat.

De Brazilian Wax en Bikini Wax zijn gevoelige gedeeltes. Ik kies daarom voor Lycon wax omdat het haar perfect verwijderd wordt én daarnaast de huid verzorgd en super zacht wordt. Het unieke van de Lycon wax is dat al vanaf een lengte van 1 mm- 2mm kunnen de haartjes gewaxt an worden. Dus je hoeft je haartjes niet “lang” te laten groeien. Met de nieuwste technieken geniet je wekenlang van een haarvrij huid. Dat wil toch iedereen?!

smooth