Taboe Brazilian Wax and Summerproof

De zomer komt eraan, het wordt warmer weer én onze zomer- en zwemkleding komt weer te voorschijn. Een zonnig dagje naar het strand of een heerlijke BBQ in het zonnetje. Oeps! Sommige dames hebben geen tijd gehad voor het ontharen. Vooral de bikinilijn is voor veel vrouwen een “issue”. Door het vele scheren is de huid bij de bikinilijn vaak geïrriteerd, rood en na een dag scheren zitten er vaak alweer stoppels en heb je geen idee wat te doen. Je hebt gehoord van “De Brazilian Wax”, maar weet hier eigenlijk niet zoveel vanaf. Vaak kijken mensen wat bedenkelijk als ik vertel over mijn behandeling “de Brazilian Wax”, maar de dames die deze behandeling ondergaan zijn er graag over te spreken. Weg met de taboe en maak je “summerproof”.

Ontstaan van de Brazilian Wax
Het ontharen van de intieme zone is niets nieuws. Het schijnt dat de Grieken en de Romeinen hier al eeuwen geleden mee zijn begonnen, als teken van schoonheid en reinheid. Een paar eeuwen later, in de jaren ’90 is de Brazilian Wax ontstaan aan de kust van Brazilië. Het weghalen van de alle haartjes door middel van wax  werd toen  “noodzakelijk” door de populariteit in het dragen van kleine bikini’s en bikinibroekjes met steeds hogere uitsnede. In New York werd de Brazilian Wax  uit Brazilië in 1994 geïntroduceerd en maakten veel modellen en actrices er geen taboe van om deze wax-behandeling te ondergaan. De Brazilian Wax is “overgewaaid” naar ons kikkerlandje en je kunt nu ook in Nederland terecht voor je Brazilian Wax.

smooth brazlian

Wat is de Brazilian Wax?
Bij deze wax-behandeling haal je alle haartjes weg rond de schaamstreek. Een andere benaming voor alle haartjes weghalen noemen we “all the way”. Voor deze behandeling gebruik ik de beste wax die er op dit moment is, namelijk Lycon Precision Waxing. Deze speciale wax is effectief én verzorgend tegelijk, vanwege de natuurlijke hars, afkomstig uit de pijnboom en de ethische oliën verkregen bloemen en planten. Er zijn ook nog andere wax-behandelingen beschikbaar in mijn waxsalon:

Bikini wax: de haartjes in de liezen worden verwijderd.
Bikini string: een hogere uitsnede van de lies.
Strip wax: Er blijft een streepje haartjes op de venusheuvel.
Brazilian wax: Alle haartjes worden verwijderd.

Taboe Brazilian Wax
Waar het taboe vandaan is gekomen is mij nog steeds een raadsel. Ik denk dat mensen bang zijn voor het onbekende, zich er een voorstelling van gaan maken die niets meer te maken hebben met de wax-behandeling op zich en er nooit bij hebben stilgestaan dat waxen een natuurlijke oplossing is om de haartjes zorgvuldig te verwijderen. Het taboe kan alleen maar doorbroken worden door ons zelf, dames. We laten deze wax-behandeling voornamelijk doen vanuit esthetisch én hygiënisch oogpunt. We voelen ons frisser, schoner en mooier als alles netjes gewaxt is. We voelen ons zekerder in badpak of bikini als er geen haartjes onder het broekje vandaan komen. Ook voor zwangere dames is de Brazilian Wax een ideale oplossing. Je kunt vaak niet meer bij doordat je buik “in de weg zit”, je ligt er mooi bij je bevalling bij en het is nog hygiënisch ook.

Bikini & Brazilian Wax

Bikini & Brazilian Wax

Summerproof
Waxen is dé effectiefste manier van ontharen. Als je regelmatig en consequent de haartjes professioneel laat verwijderen wordt op den duur de haargroei minder. Je hebt geen last meer van stoppels, huidirritaties en bultjes. Dit komt door de speciale Lycon Presision Wax die ik in de salon gebruik. Mocht je een “Brazilian Wax” te heftig vinden, begin dan eerst eens met een andere waxbehandeling voor de bikinilijn. We denken vaak pas laat aan het ontharen, dan is het al prachtig weer en zou je graag dat éne jurkje of die nieuwe bikini willen dragen, maar moet je nog ontharen.  Een tip is om al vroeg in het voorjaar te starten met het waxen, elke week je huid te scrubben en elke dag je huid te verzorgen met een heerlijke, verzachtende bodylotion. Mocht dit niet het geval zijn, kun je nu ook gewoon terecht voor je (Brazilian) wax-behandeling Ben jij al summerproof?

waxlady